Velkommen til en samtale med sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen og skribent Mohamed Abdi på Melahuset om lærdommen fra pandemien.
«Kriser er forstørrelsesglass: De blåser opp og forsterker tendenser som allerede har ligget der, og de gjør oss i stand til å få øye på fenomener vi enten ikke har vært oppmerksom på, eller ikke har brydd oss om». Dette skriver Thomas Hylland Eriksen i artikkelen «Krisen som forstørrelsesglass» som kommer på trykk i Samora Forum 1/2021.
Samtalen starter kl. 18
Arrangementet strømmes. Lenke kommer.
Den 12.mars 2021 er det et år siden Norge stengte skoler, butikker og grenser som et tiltak for å hindre spredningen av korona-viruset. Og vi var ikke alene. Over hele verden stengte samfunn ned, men der de fleste nordmenn hadde et sikkerhetsnett å falle tilbake på, ser det annerledes ut i andre land. I den anledning har vi invitert Thomas Hylland Eriksen til Melahuset for å reflektere om lærdommen fra et år med pandemi. Samtalen ledes av Mohamed Abdi.
I denne utgaven av Samora Forum kan du også lese om den globale antirasistiske bevegelsen som tok form etter drapet på George Floyd, en dypere artikkel om rasisme i fotball, film-serien «Small Axe», Øyvind Holens nye bok «Getto» og flere artikler om 20 årsmarkeringen av drapet på Benjamin Hermansen.