Sammen Mot Rasisme

NRK hever stemmen mot rasisme, men er egentlig artistgallaer og festtaler veien å gå?

En rekke norske artister samles på NRK i beste sendetid under tittelen Hev stemmen. Blant stjernene finner vi Musti, Astrid S, Nico og Vinz og ISÁK. Det virker som en nøye sammensatt forsamling artister, der noen av dem har mye å melde når det kommer til rasisme, andre kanskje ikke så mye. 

I tillegg kommer kulturminister Abid Raja og representanter fra ungdomsavdelingen på Antirasistisk Senter, Agenda X og den flerkulturelle avisa Utrop.

NRK markedsfører arrangementet som et stjernelag av Norges største artister som hever stemmen mot rasisme og tar i bruk sitt sterkeste våpen, musikken. Programlederne Fredrik Solvang og Leo Ajkic håper at «Hev stemmen» kan sette dagsorden, inspirere til handling og få folk til å tenke etter.

Til slutt gjenstår det å se hvem NRK vil heve stemmen mot, og inspirere til handling for? Hva slags effekt har en artistgalla med påfølgende festtaler?

Hva slags signaler vil NRK egentlig sende ut til befolkningen gjenstår å se. Skru på TV-en klokka 20.55 på lørdag og finn det ut selv. Samora Forums tidligere navn, SAMORA er akronym for Sammen Mot Rasisme, og det kan godt være at det fortsatt er en god strategi.