«Vi puster fortsatt» – samtale med Yohan Shanmugaratnam

Velkommen til samtale med skribent Mohamed Abdi og forfatter av boka «Vi puster fortsatt» Yohan Shanmugaratnam. «Vi puster fortsatt» handler om migrasjon, rasisme og kulturell kompleksitet og samtalen på Melahuset er en del av lanseringen av Samora Forum nr. 4/2020.
På grunn av de nye smitteverntiltakene i Oslo blir ikke dette et fysisk arrangement, men samtalen strømmes på Facebook og på Melas You Tube-kanal.
«Vi puster fortsatt» er debuten til Klassekampen-journalist Yohan Shanmugaratnam og var ute i oktober. Boka er skrevet som memoarer fra forfatterens oppvekst i Sri Lanka, Japan og i Norge, og trekker inn små – og store begivenheter som drapet på Benjamin Hermansen, 11. september og 22. juli, og deres konsekvenser for diskursen om rasisme. Boka er dessuten skrevet i månedene etter drapet på George Floyd, og henter dermed inspirasjon fra Black Lives Matter-bevegelsen i tittel, handling og syn på verden.
På Melahuset varmer Guro Sibeko opp publikum med slampoesi. Sibeko er forfatter og slampoet og ga høsten 2019 ut den kritikerroste boka «Rasismens poetikk».
I den nye utgaven av Samora Forum kan du i tillegg til anmeldelse av «Vi puster fortsatt» også lese om Black History Month Norway, global migrasjon opp gjennom historien, teaterstykket «Linje 5» og dokumentarfilmen «The Art Of Sin».