Frp usaklig ut mot kulturstøtte

Forrige uke ble det klart at Siv jensen går av som partileder for FrP i 15 år, og etter 24 år som stortingsrepresentant. Jensen peker på Sylvi Listhaug som sin etterfølger, og nå langer Listhaug hardt ut mot støttemidlene som det siste året har gått til kulturlivet.

– Frp-nestleder Sylvi Listhaug hevder at kulturaktører ‘har fått et sugerør inn i statskassen som vanlige bedrifter bare kunne drømme om’. Derfor ber Frp om at støtteordningene til kultursektoren endres slik at disse baserer seg på samme forutsetninger som den generelle kompensasjonen overfor næringslivet ellers, skriver Kjell Werner, ansvarlig redaktør i ANB i Dagsavisen.

Under tittelen «Frp viser sitt sanne ansikt» signert Werner kommer det frem at Listhaug bør begynne med å spørre seg selv: «All støtte til idretten, kulturlivet og frivilligheten har hatt den samme innretningen under hele pandemien.»

Støtten er nå dreid fra kompensasjon til stimulering, alle pakkene er vedtatt med bredt flertall i Stortinget og noe av ideen er at kulturaktørene skal kunne betale underleverandører og andre aktører som har taptomsetning.

Kulturminister Abid Raja forsvarer imidlertid de 8,7 milliardene ekstra som regjeringen har satt av  for å ivareta den norske kulturarven. Werner konkluderer med at Listhaug setter kulturlivet splittende opp mot næringslivet, og at partiet søker å sanke stemmer.

Foto: Kjell Werner, av Terje Pedersen, ANB